Böker’in Solingen’deki fabrikasında el işçiliği ile üretilen ‘‘Saga’’ serisi, mutfaktaki kesimleri yeni bir seviyeye taşıyor.
Bu seri, Böker’in dış mekân bıçaklarındaki köklü tecrübesi ile Danimarkalı bıçak yapımcısı Jesper Voxnæs'in (Av ve kamp tecrübelerini sanatsal tasarımlara aktaran Jesper Voxnæs, üretken ve ödüllü bir tasarımcıdır.) hüner ve yaratıcılığının birleşip mutfak alanına transfer edilmesiyle ortaya koyulmuştur. Bu ortak çalışma, ergonomi ve kesme teknolojisi açısından yeni bir performans düzeyi anlamına gelmektedir.
Başarılı ergonomi, Böker Saga serisinden bir bıçak ilk kez kullanıldığı an fark ediliyor: Saptaki her kıvrım, ellere tam uyum göstererek mutlak kontrol ve olağanüstü bir kesme deneyimi sağlıyor. Modeller büyüdükçe, sap dibinin kırlangıç kuyruğu şeklindeki kalınlaşması da artıyor ve bu da çekme hareketlerinde bıçağın elden kaçmamasına katkı sunuyor.
Böker Saga, yüksek gücünü, kullanılan çeliğin bıçağın ucundan dibine kadar uzandığı (birçok av bıçağında olduğu gibi), tam kuyruk (full tang) tasarımına borçludur.
Optimize edilmiş kesme performansı; tam düz ağız açımı uygulanmasının, taşlanarak (stonewash) mikro pürüzlü bir doku elde edilmesinin ve çelik olarak geleneksel şef bıçağı çeliklerinin kenar tutma ve korozyon direncini çok aşan 440C’nin seçilmesinin sonucudur. Bıçağın sertliği 58 HRC olarak ayarlanmıştır.
Stonewash, özel bir taşlama işlemiyle elde edilir ve bıçak yüzeyinin, kesme malzemesi boyunca olağanüstü kayma (bir golf topunun sürtünmeyi azaltan yapısını düşünebilirsiniz) özellikleri ile karakterize edilir. Ek olarak, bu işlemin uygulandığı yüzeyin mikro yapısı çizilmeye karşı son derece dayanıklıdır, çünkü bir yandan çiziklerin oluşması sekmelerle engellenebilir ve diğer yandan çizikler, tipik doku tarafından görsel olarak emilir.
Jesper Voxnæs'in imzası hâline gelen -dış mekân bıçaklarında kordon deliği (lanyard hole) olarak kullanılabilen- geniş boru pimler, Saga serisine de karakter katmaktadır.
İzlediğiniz üründe sap malzemesi olarak, ısıya ve neme eşit derecede dayanıklı ve son derece sağlam siyah G10 kullanılmıştır.
Bu ‘‘Utility Knife’’ (Mutfağın joker bıçağıdır, her işe yarayan bıçak ya da pek çok işte kullanılan bıçak denebilir.), ‘‘Şef Bıçağı’’ (Chef’s Knife) ve ‘‘Soyma Bıçağı’’nın (Paring Knife) çok kullanışlı bir karışımıdır.
Bu bıçağın mutfakta en yaygın kullanılması hem soyulabilen hem de kesilebilen meyve ve sebzelerin üzerinde çalışılmasıdır. Bununla birlikte, daha küçük balık ve et parçalarını bile kolayca kesebilir. Her iki tarafından da bilenen bıçak, çok sık kullanıldığı için, hiçbir mutfakta eksik olmamalıdır.
Tüm dünyada bıçak denince akla gelen ilk markalardan olan Böker, 1869 yılından beri Solingen'de, kendi deyimleriyle ''olağanüstü bıçaklar için tutku ve coşku ile'' üretim yapıyor. Kalitenin sembolü olan ve ''Tree Brand'' olarak bilinen markasındaki ağacın kökleri ise 1674 yılına kadar uzanıyor.
Böyle bir geçmişle, günümüzde küresel bir inovasyon liderine ve Avrupa'da spor, taktik, koleksiyon bıçaklarının en büyük üreticisine dönüşen Böker; son derece geniş bir ürün gamına sahip.
Alman bıçak devi, bazı istisnalar dışında (bazı mutfak ürünleri ve bazı aksesuarlar), Böker Manufaktur Solingen olarak üretimini Solingen'de sürdürürken; Böker Arbolito, Böker Plus ve Böker Magnum isimleri altında küresel ölçekte de üretime geçti. Böker Arbolito, Arjantin-Buenos Aires'te, seçkin malzemelerden el yapımı üretilen bıçakların ifadesi. Böker Plus, en yeni tasarımları en son teknoloji ile birleştiriyor. Konsept, tasarım ve yapım tarzı Solingen'de belirlenen Plus; imalatı Almanya dışında (Avrupa, ABD ve Asya) sürdürülen bir üretim kategorisi. Böker Magnum ise fiyat performans önceliğinde, konsept Solingen'e bağlı olmakla ve Böker adını taşımakla birlikte tasarım ve üretim Almanya dışında yapılıyor.
Dolayısıyla, en nadide koleksiyon parçalardan, fiyata göre performansı iyi ekonomik modellere kadar seçenekler ''Böker'' isminin güvencesiyle sunuluyor.
Büyük üretici, sadece bıçak yapımında değil, anlaşma sağladığı diğer markalar ile bıçak ticaretinde de önemli role sahip.