Böker Damascus Black mutfak bıçakları, en iyiye ulaşmak için, Japon ve Alman ekollerini bir araya getirmektedir. Geleneksel Japon stilini yansıtan bıçaklar, Solingen el üretimidir.
Son derece şık ve estetik bu ürün, DIN EN ISO 8442-5 (namlu keskinliği ve dayanımı) testine göre, rekabetçi üründen yüzde 68 oranında daha iyidir.
Bu sıra dışı keskinliğin sırrı malzemede ve işlenmesinde yatmaktadır. Paslanmaz Damascus çelik, yüksek etkili, Japon VG-10 çekirdeğe (core) sahiptir. Sertlik, esneklik ve homojen kristal yapı sunan paslanmaz nitelikteki VG-10 merkezdedir ve her iki yanında 18’er katman paslanmaz Damascus (toplamda 37 katman) bulunmaktadır. Tam düz ağız açımı (full flat grind) yapılan bıçakların sertliği, 59 HRC olarak bildirilmektedir. Böylelikle bu serinin bıçakları, rakiplerinden daha yüksek bir ilk keskinlik ve daha uzun süreli keskinlik sağlamaktadır. Bu da hassas yiyecekleri ezmeden kesebileceğiniz anlamına gelmektedir. Örneğin, yağları neredeyse hiç serbest kalmadan bitkileri kesebilirsiniz. Böylece, aromalı hâlleri kaybolmaz ve soğan keserken bile gözyaşlarını önleyebilirsiniz. Bu seviyede bir keskinlik, daha kolay ve daha lezzetli yemekler için elzemdir.
Böker Damascus Black mutfak bıçaklarının siyah kontrplak (plywood) sap malzemesi, bulunmaktadır. Dayanıklı ve kolay temizlenebilen bu sap malzemesi, metalin değişik tonlarını yansıtan bıçağa siyah bir vurguda bulunmaktadır.
İtme kuyruklu (push tang) ve tek perçinli bıçaklar, dibe doğru genişleyen oval sapları ve bu sapla uyumlu yapıdaki paslanmaz çelik balçakları (hafifçe matlaştırılmış) ile, tipik Japon mutfak bıçağı tarzındadır. En iyi şeflerin vazgeçilmezleri arasında bulunan bu tarz, pek çok amatör aşçı tarafından da benimsenmektedir.
Görünüşü ve performansı üst seviyelere taşınmış bu serinin bıçakları, mutfaktaki kesim işlerini daha da zevkli kılmaktadır.
Böker Damascus Black Chef's Knife Small, serinin küçük ebatlı şef bıçağıdır. Serinin büyük şef bıçağından toplamda yaklaşık 7,5 cm daha kısadır ve onun yarı ağırlığındadır. Yorulmadan daha uzun süreli ve daha kontrollü kullanımı mümkün kılan bu bıçak, küçük elli aşçılar, özellikle kadınlar, tarafından da aranmaktadır.
Şef Bıçağı, mutfaktaki en önemli bıçaklardan biridir ve temel ekipmana aittir. ‘‘Utility Knife’’ın (Mutfağın joker bıçağıdır, her işe yarayan bıçak ya da pek çok işte kullanılan bıçak denebilir.) biraz daha geniş ve daha uzunudur. Taşıdığı dar uç, soğanları veya küçük sebzeleri kesmek için de uygundur. Uzunluğu sayesinde et bıçağı olarak da kullanılabilir. Büyük sebzeleri işlemek de bu bıçakla çok kolaydır.
Tüm dünyada bıçak denince akla gelen ilk markalardan olan Böker, 1869 yılından beri Solingen'de, kendi deyimleriyle ''olağanüstü bıçaklar için tutku ve coşku ile'' üretim yapıyor. Kalitenin sembolü olan ve ''Tree Brand'' olarak bilinen markasındaki ağacın kökleri ise 1674 yılına kadar uzanıyor.
Böyle bir geçmişle, günümüzde küresel bir inovasyon liderine ve Avrupa'da spor, taktik, koleksiyon bıçaklarının en büyük üreticisine dönüşen Böker; son derece geniş bir ürün gamına sahip.
Alman bıçak devi, bazı istisnalar dışında (bazı mutfak ürünleri ve bazı aksesuarlar), Böker Manufaktur Solingen olarak üretimini Solingen'de sürdürürken; Böker Arbolito, Böker Plus ve Böker Magnum isimleri altında küresel ölçekte de üretime geçti. Böker Arbolito, Arjantin-Buenos Aires'te, seçkin malzemelerden el yapımı üretilen bıçakların ifadesi. Böker Plus, en yeni tasarımları en son teknoloji ile birleştiriyor. Konsept, tasarım ve yapım tarzı Solingen'de belirlenen Plus; imalatı Almanya dışında (Avrupa, ABD ve Asya) sürdürülen bir üretim kategorisi. Böker Magnum ise fiyat performans önceliğinde, konsept Solingen'e bağlı olmakla ve Böker adını taşımakla birlikte tasarım ve üretim Almanya dışında yapılıyor.
Dolayısıyla, en nadide koleksiyon parçalardan, fiyata göre performansı iyi ekonomik modellere kadar seçenekler ''Böker'' isminin güvencesiyle sunuluyor.
Büyük üretici, sadece bıçak yapımında değil, anlaşma sağladığı diğer markalar ile bıçak ticaretinde de önemli role sahip.